Stella går först <3

 

Så sant
Done
Frukosttips!


Många personer jag känner har svårt för att äta frukost. Jag är dock inte en av dem, jag kan i stort sett äta vad som helst när som helst.. Men här är ett tips på vad ni kan äta till frukost i alla fall!
Keloggs special K med jordgubbar blandat med fil och delad banan. SUPERGOTT! :D Sen kan man ju alltid byta ut Keloggs mot någon annan fullkornscornflakes och lägga i fryst frukt om man vill. 
Men ett litet tips iaf! :) Nu ska jag till stallet, vi höres!

Sharp as a knife.

Clear as a crystal and sharp as a knife
Words will only be words 'til you bring them to life.

 

Stallbesök ett avklart, mot skolan!

Jahopp då var första stallbesöket done för idag. Bara ett kvar! Red Helge nu på morgonen och fixade klart allt i stallet. Bara att åka in det och ta in samt rida Amber. Ska även köpa foder och hämta ut Ambers sommartäcken som varit inlämnat på tvätt och lagning.
 
Nu blire skola! Vi ska ha seminarium idag som handlar om hur handikappade har de vardagligen i samhället! Ska bli väldigt intressant. Känner mig väl förberedd då mamma jobbar med detta så frågade ut henne igår :)
 
Asså lilla jag och bjässehästen är ju inte direkt någon snyggt ekipage haha! Men go är han! 
Ni vet vad dem brukar säga "Ska man va stor får man va snäll". Därför behöver jag inte vara snäll heheheheheh (y).
 
Nä nu får jag skynda mig till skolan så lille-Matilda inte behöver vänta så länge på mig :) C YA
 
 
 

Sovmorgon hade jag ju igår

Jajamän men då drar man te stallet nurå! Eller ja, snart.. Frukost först! Har ingen skola förrän 12 så då passar jag på att ta en häst på morgonen och lite stallarbete. Sovmorgon hade jag ju igår så!
 
#fokuseradetjejer
 
Ha en bra dag!

Nytt driv i ridningen

Så, då var stallet klart för idag. Amber gick verkligen bra idag, känner att vi är på toppen av vår utvecklingskurva nu. Kanske bäst att sluta på topp? Jo men hon är ju faktiskt till salu för er som inte visste de. 
 
Men det va inte de jag skuller skriva om i detta inlägget för de jag ville säga var ett stort tack till alla som tror och pushar på mig i ridningen! 
Det har verkligen ökat mitt självfötroende att både Frida och Kajsa vågar ge mig förtroendet att ha deras hästar. Hade jag bett någon ta hand om Amber åt mig hade jag verkligen litat på dem till 100% så det känns verkligen otroligt bra att ni litar såpass mycket på mig! 
Frida verkar inte klaga på mitt arbete som jag gjort med Scarlet heller vilket känns otroligt bra haha! Vet visserligen att hon blivit fin men känns ändå bra när ägaren tycker detsamma. Sen är Frida också duktig på att få allt jag gör att låta helt fantastiskt och det hon själv gör duger aldrig ;) Tro på digsjälv kompis! 
 
Haldor å andra sidan är också otroligt fin! Han har verkligen bevisat vad han går för. Har sett Kajsa rida honom en del och då går han jämt bra men när jag satt på honom tidigare har de inte riktigt klickat. När jag vill skritta så vill han trava och när jag vill trava vill han galloppera. Men nu börjar de hända grejer! Han har börjar skritta på och få mer driv i traven. Vet inte hur jag och Kajsa egentligen rider jämfört med varann men tydligen är de otroligt olika haha. Men de är bra för Helge att han får vänja sig vid lite olika ryttare! Nu är de bara vänstergalloppen som vi arbetar med. Han blir lite lång och förböjd i bara halsen istället för genom kroppen i det varvet med mig. Men de löser väll sig! Har inte haft honom så länge så.
 
 
Haha älskar denna bilden! TROTTS att det är ett barn med i de ;)
Men hästar är verkligen ett speciellt djur asså. Jag ska börja skriva om hästar och hur de kan anpassas efter handikappade nu i ett arbete. Så har någon tips äre bara att höra av er!
 
Nu blire plugg :) Men tack ännu en gång till alla er som finns där och ger mig mer driv i vardag och ridning. Ni är grymma!
PUSS
 

Stort problem i ridsporten

Hej!
Tänkte att detta skulle bli ett snabbt kort inlägg innan jag åker till stallet så ska jag skriva ett längre, hästrelaterat inlägg senare när jag kommer hem. 

Idag ska jag lämna mobilen hemma (OMG!!) vilket jag vanligtvis aldrig gör. Detta är något jag ska bli bättre på för när jag är i stallet vill jag va fokuserad på det jag gör. Hästar är ändå stora kraftfulla djur som kan skada oss ordentligt om vi inte är uppmärksamma. Vilket är något vi hästmänniskor som i stort sett bor i stallet glömmer bort. Men en påminnelse till er alla! Öka uppmärksamheten på era djur! Telefonen kan man hålla på med hemma när jag inte har något bättre för sig.

Så, mobilen stannar hemma och jag åker till stallet och ska trimma Amber. Helge får vila idag :) 
C ya later!

Mitt hjärta

Asså en av de mysigaste sakerna som finns i mitt liv är att gå och lägga sig bredvid Stella. För hon kryper alltid in bredvid mig under min arm och vilar huvudet på armen och upp mot min hals. Får gåshud varje gång hon lägger huvudet precis där haha. Gullehunden!
Inte så som de är på bilden då.. Hade varit lite jobbigt att sova så. Men det va mysigt de med :D Mitt hjärta <3 Nu Säger vi godnatt. Ska plugga vidare lite i sängen. Nattinatti dudes
 
 
 
 

Regnar hästar

Idag åkte Scarlet hem för att få vila i två månader.. Saknar henne redan :( Man fäster sig snabbt vid de små liven! Men nästa häst har redan kommit så! Ska ju ha Kajsas Helge nu i två månader medan hon är i Australien och lever loppan! Vissa har de bra.. Men jag kommer ha de mysigt med mina hästar här hemma :D  
 
Scarlet har iaf uppnått de målen jag har haft för henne. Och när hon kommer tillbaka ska vi ha ännu roligare för då börjar hoppningen! Än så länge har hon bara gått över bommar vilket hon gör förvånansvärt bra för att va så klumpig med allt annat ;)
 
Ser fram emot att få tillbaka henne! Hoppas jag har möjlighet till det då, men det ska nog inte vara några problem!
 
Detta är då Haoldor AKA Helge!
Ja nu ser ju detta ekipaget perfekt ut för Kajsa typ är 2 meter och Helge typ 1.80 i mankhöjd(!!!) Bara lite salteri på de, lovar ;) Så ja, jag ser ut som en pygmé bredvid denna hästen. Alla i stallet är väldigt roade över detta men ja. Det är bra att kunna rida många typer av hästar haha! JOBBA PÅ KIMPA!
 

2014 då asså

Jahopp, då va det nya året igång! 
2013 har varit ett satans bra år ändå måste jag erkänna. Flyttade hem ifrån Skåne, inhandlade mig en bästa vän, började plugga vilket ledde till att jag fick träffa en hel drös med underbara personer, fick hem Scarlet m.m.
 
Något som är riktigt imponerande är att jag hållt mig som singel ett helt år. Det va något jag inte trodde, är en förhållandetjej i vanliga fall. Men jag tror de är viktigt att man är bekväm i sitt eget sällskap och denna tiden ensam har verkligen gjort mig säkrare och tryggare i migsjälv. Men med det mena jag inte heller att jag behövde ett bättre självförtroene för med handen på hjärtat kan jag lova att det inte är något fel på de hos mig haha. Har nästan alltd varit väldigt säker på vem jag är. Däremot har jag tidigare varit väldigt beroende av att ha folk runt mig hela tiden. Sån är jag inte längre utan tvärtom, gillar att vara ensam. Det är lite farligt också för det är nog svårare att gå ifrån att vara van till att vara ensam och lära sig att umgås med andra än tvärtom. Nu kan det hända att jag saltade det lite visserligen. Det är ju inte direkt så att jag är folkskygg eller socialt inkompetent men ni fattar vad jag menar!! Släppa in någon på livet helt enkelt :)
 
Nog om det! Nytt år med nya mål!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

But now
RSS 2.0