Äntligen, paketet har anlänt!

Äntligen så har benlindeupprullaren anlänt! Haha, kan se om jag kan spela in när jag använder den ikväll för föra gången så får ni se ;) Fixade inte lindorna efter träningen igår för att pappa frös och va stressad för att komma hem till hundarna. Men såhär ser den ut:Jag tycker det ser bra ut! Någon annan som har en sådanhär? Isf, vad tycker ni om den?
Peace Kim

Från dressyren igår

Hej, på grund av att jag tog fel laddare från Tilda så kommer jag få skynda mig att ladda upp bilderna då mitt internet dör när som helst -.- Kommer inte få tag i laddaren ikväll heller så ja, kommer inte bli någon mer uppdatering ikväll. OM jag inte får in internet på den andra datan. Om jag ens orkar ge mig på det ;)


I början var det koncentrations svårigheter för hela slanten, allt var så mycket roligare än att jobba. Så hon tittade överallt och huvudet stog uppåt som en stolpe.

Men sen började hon mjukna upp lite i sidorna och huvudet föll neråt.

Det var såhär vi kämpade hela lektionen för att få henne att gå.Lågt och "långt" med nacken och jag behöver inte hålla henne så mycket i tyglen.Ja, men hon gick i lägre form i slutet. Hon kändes pigg och framåt men aldrig att jag kan rida henne såhär på hoppbanan. För enligt Eva ska man aldrig röra hästens mun. Och för att jag ska få Amber att korta in snabbt (som man behöver i hoppningen) så måste jag faktisk få ta lite i henne. Detsamma för att hon inte ska komma för snabbt på hinderna. Men visst, i paddocken men en kompis och mycket utrymme fungerar det mesta.
Som avslut klämmer jag till med en bild på Matilda (inte min Tilda) och Maja som jag delade lektionen med.

fint par! :)

Peace Kim

Fullt upp

Träningen gick bra, nu blir det äta och plugga. Hinner inte fixa med bilderna men ni får dom imån och så beeättar jag lite mer utförligt hur det gick! Peace Kim

Hjälp med färgval

Vad tycker ni Amber ska ha på sig idag?


Brunt?

Beige?

Grönt?

Vad säger ni?

Peace Kim

Lång dag

Som sagt blir det dressyrträning imån! Både bilder och videor kommer nog att dyka upp imån!
Men nu blir det sängen, blev sent idag då jag har pillat med den jäklar videon hur länge som helst.

God natt på er!

Peace Kim

Frågor

anna 
hur ofta hoppar du amber och hur brukar du lägga upp träningrn med henne?
får hon vila någondag?
riktigt fin är hon :)


Svar: Tack så mycket :) Jag hoppar Amber ca 3 gånger i veckan, och med hoppa menar jag allt från små 60 hinder med kluriga svängar till 1m, 1.10. Oftast blir det en gång i veckan som jag hoppar lite högre men föröker få med lite småhinder eller i alla fall bommar nästan varje dag. Sen tränar jag hoppning för Monica en gång i veckan på torsdagar.
Jag brukar lägga upp träningen så att hon får ett så brett sortiment som möjligt varje vecka. Hoppning ena dagen och försöka få henne att gå lågt i form andra. Hon vilar just nu varje tisdag för jag har teori lektion då inför körkortet. Men annars brukar jag försöka ge henne mellan 1-2 vilodagar i veckan. Och om hon känns trött får hon några fler. Jag tror inte alls på grejen att ha samma schema för hästen varje vecka, utan precis som oss människor är hästar olika från dag till dag. Men jag planerar så gott det går och efter Ambers bästa!

Peace Kim

Johanna
Jag undrar vad du tycker att man ska ha köpt innan hästen kommer. Alltså om man ska köpa häst, Vilken utrustning ska man ha hemma i stallet redan?
Och vad tycker du man ska tänka på vid hästköp.
Samt vad du tycker om plönningegymnasiet.

Kram / Johanna

Svar: Själv anser jag i utrustningsväg att man bara ska köpa det absolut nädvändigaste innan hästen kommer. Som ett schabrak, samma bett som hästen haft tidigare, ett par benskydd/lindor. För att sedan själv se vad man anser att hästen passar bäst i.
Men innan hästen kommer tycker jag man ska ha foder och täcken klart. Fråga ägaren vad hon har för foder till sin häst och köpt detsamma. Byta sedan foder när du haft hästen ett tag så det inte blir för mycket nytt på en gång. Och täcken är det bra att ha ett av varje för alla väder. Lite beroende på vilken årstid det är också. Om det är vinter ska man ha vintertäcke och ett lite tunnare innan hästen kommer. På sommaren ska man ha regntäcke och flugtäcke innan hästen kommer, förstår du? För det är ju ingen bråska med det vintertäcke på sommaren eller flugtäcke på vintern. Så man är förbered för den senaste tiden och sen kan man köpa fler gejer sen :)

Vid ett hästköp ska man tänka mycket på vad man ska använda sin häst till. Vad vill du ha för ålder? Vill du ha en läromästare eller en unghäst som du kan utbild själv? Det är så himmlar individuellt vad man ska ha för häst. Men tänk på vad du vill göra med din häst och vad du tycker är ett rimligt pris. Prova hästen många gånger! Stressa inte bara för att hästen kan bli såld, det finns så himmlar många hästar till salu hela tiden!

Och plönningegymnasiet har jag faktiskt inte så mycket att säga om alls. Har aldrig varit intresserad av att gå där på grund av att det är en friskola, och jag gillar inte det. Friskolor kan ju göra lite som dom vill. Men dom har en underbar anläggning och fina hästar :)

Peace KimVideo på buse Amber

Video, Amber busar med mig i ridhuset, haha!n Jag vet varken hur man tar bort ljudet, lägger till musik, eller klipper bort saker så ni får ta den som den är! :)

Och jag förstår inte heller hur man får in själva youtube rutan här... Men här får ni en länk, var nöjda med den! Jag har kämpat xD

HÄR är videon!


Nu ska jag svara på frågor!
Peace Kim

Fixar med video!

Jag fixar med video! Får se om ni får se världens tråkigatse video idag kanske för har inte så många atm med om jag får det att fungera så blir det roligare video imån på dressyrträningen! :)Peace Kim

Imån blir det dressyr

Jahopp, då var ännu en skoldag över mellan 08.10 och 15.30 har den varit. Sen klockan 5 börjar körkort teorin som vara i två timmar, jippiie! Som om jag inte redan har tagit tillräckligt för dagen.. Suck ;(
Men aja, imån blir det dressyr lektion för Eva Lekander! Ska försöka filma lite då. Om jag nu kan fixa ikväll så att skiten går att visa. Någon som vet hur man gör? Jag är så oteknisk som man kan bli. Får höra med Tilda annars för ska hem till henne, men datan hänger med!

Något speciellt ni vill att jag skriver om ikväll som jag kan fundera över under teorin? ;)

Annars höres vi ikväll iaf!
Peace Kim

Min och Prince historia

Mycket frågor om Prince här, synd jag inte var tydligare i mitt inlägg om honom men okej.
Egentligen var det faktiskt Tilda som skulle ha Prince. För Tilda åkte till skåne för att kolla på två hästar Mica och Prince. Och hon tog båda på foder.
Men efter ett tag kom hon fram till att hon bara ville ha Mica och då hade jag ridit Prince lite och fått upp ögonen för honom så jag fick honom för ett ganska lågt pris för dom ville inte ha tillbaka honom. Och så blev Prince min! Jag fick honom som födelsedagspresent.
Innan han kom till mig hade han tävlat en del lokalt men vet inte säkert om han blev placerad. Kollade inte up det då jag inte tyckte det var viktigt för han hoppade som en gud men jag visste att han behövde lite vidareutbildning.

Men nu ska jag till skolan. Höres ikväll så ska jag FÖRSÖKA IGEN att fixa in videon på bloggen.

Peace Kim

Amber foderstat och infomation!

Okej, jag börjar berätta Ambers foderstat. Egentligen borde pappa gjort det för på senaste har han blivit väldigt involverad i det men eftersom jag inte bor hemma och pappa och dom har inte internet så blir det svårt ;) Men jag gör mitt bästa!

På morgonen får hon 5dl kornkross, 5dl kraft groov, 1 dl mineraler och 0.5dl B vitamin och salt (något spec mått som man fick med)

På middan får hon det samma förutom mineraler och B vitaminer.

På kvällen får hon 5dl betfor

Och hö har hon fri tilgång till, hon får det morgon middag kväll och oftast i hagen mellan morgon och middag. Jag väger aldrig hennes hö utan ger henne en stor hög som jag känner räcker.

Okej och varför:

Kornkross får hon för att hålla hullet, varken gå upp eller ner med andra ord. Mer info om fodret hittar du här.

Kraft groov får hon för att kunna bygga muskler och så att jag är säker på att hon inte går ner i vikt nu när jag rider henne så hårt. Mer om fodret kan du läsa här.

Mineraler Tycker dom beskriver det bäst här. Och här är det jag har.

Vitamin B får hon för att hon har fått skav av sadeln på ryggen och B vitamin är väldigt ba för håret. Bra att dom får det speciellt när dom fäller. Hittade en bra sida om alla mineraler och vitaminer, värdt att läsa! KLICKA

Salt Får hon för att alla hästar behöver en viss mängd salt och vi får inte ha saltsten i stallet på grund av någon anledning som har med att göra att det förstör stallet. Här är det jag har.

Betfor Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inet riktigt varför man ska ge betfor, vet däremot att det är bra att ge hästarna ett blötlagt foder och att dom tycker det är väldigt gott med betfor.
Man kan även lägga betfor längst ner i vattenhinken för att få hästen att dricka mer under till exempel tävling eller för att få i den till exempel mineraler som vissa hästar inte tycker om så får man blanda ner den i betforen (det fick jag göra med Prince).

Så det var Ambers foderstatus! Hoppas jag gav en aning bra infomation! Är det något mer ni vill veta så hjälper jag er gärna om jag kan! Annars hör jag bara med pappa ;)

Peace Kim


Kontakta mig om frågor?

Som sagt har skötare Camilla Amber idag så jag har varken stallet och Tilda fixar jobbet så nu ska jag chilla på stan med Ville :) Men har fått fler frågor om Prince och då kan jag svara snabbt och kort att han är hmm, 13 i år tror jag och arabiskt fullblod. Vi vet egebtligen inte vad han är för ras med det syns väldigt tydligt på honom att han är 100% arab.

Har också fått fler grejer som ni vill ha reda på som bildbomd på Amber, film på både hoppning och dressyr, hennes foderstat, tips på hur man hålelr upp hullet på en häst, viktiga saker man ska tänka på innan man skaffar foder/egen häst samt vad man ska tänka p¨å med fodret. Och en del kommer redan ikväll och lite kommer imån. Super kul att ni skriver in och frågar efter saker! Om vi vill kontakta min privat och fråga om saker som har till exempel med foder så kan ni maila Kimberly_greko@hotmail.com så svarar jag på bloggen!

Vi höres senare!
Peace Kim


Spännande, spännande

Denis Lynnch vann i alla fall! Sen missade jag resten då jag glömde bort mig lite ;) Spännande final och nu tackar jag för idag! Nu blir det natta macka, borsta tänderne och sova :)

God natt på er!

Peace Kim

Checkmate

Måste ju säga att drömhästen är Beerbaums häst Checkmate, ett ekipage från Tyskland. Även om han stannade i omhoppningen med hon kom för snett på hindret.. Inte hästens fel med andra ord, hade ju varit farligt att hoppa.
Som han drar ihop benen! Man riktigt ser viljan i hela hästens kropp så gärna den vill klara hindret. Gud, får typ rysningar! Vilken hopp geek jag är. Skriver sen vilka som blev placerade!

Peace Kim

Hoppning på SVT24

Hoppning nu, hoppas av hela mitt hjärta att ni kollar! Malin gick precis felfritt och ska vara med i omhoppningen! :D Bara att hålla tummarna för Svensk seger!


Peace Kim

FortsättningVa bara denna kvar som jag ville visa, hehe!Bilder från hoppningen idag

Idag blev det hoppningi padocken och Amber gick som en klocka! Tilda orkade inte rida så hon fotade :) Tack hjärtat ♥ Alla blev skit snygga, inte ett enda som va lite suddigt! Super (y)
Gillar denna bilden! Man ser så konsentrerad hon är, öronen vinklade mot mig.Nej urs, det ville hon inte första gången

Sen så gick det bra!


Resten kommer snart! Soppan väntar ;)

Peace KimInfomation om Prince

Nu har jag ju skrivit lite om Prince och för er som inte vet vem han är så var det min D ponny som jag sålde för lite mer än ett halvår sen. Jag sålde honom på grund av att jag började närma mig 18 och det va helt enkelt dags. Det var jätte jobbigt att sälja honom för Prince var en väldigt personlig ponny. Och med personlig menar jag att han fäste sig verkligen vid en. Man kände sig omtyckt av honom och vi hade något speciellt tillsammans.
I ridningen var han en väldigt pigg och stressad tuffing, gumiboll är ett bra ord att beskriva honom med ;) Han hoppade som en gud men problemet hade vi mellan hinderna då jag gärna höll in honom liite för mycket så han fick inte så runda fina språng så vi rev ofta. Jag blev lite för mesig för att rida honom. Och jag kan inte säga att det var enkelt att få honom såld heller. Kom många intresserade men få klarade av honom. Vissa kunde inte svänga honom och andra hoppade av i farten. Men tillslut kom en tös som heter Melinda och red honom jätte bra! Dom bestämde sig för att köpa honom och i veckan gick han igenom besiktningen utan anmärkningar och nästa helg hämtade dom honom, allt gick väldigt smidigt. Så nu står han på deras lilla gård i Blekinge. Var och hälsade på honom när dom haft honom i ca 3 månader. Lägger upp lite bilder från besöket.
Var jobbigt att åka hem och lämna min pojke där, men jag fick i alla fall se hur han hade det och han verkade väldigt nöjd :) Fler frågor?

Peace Kim


Favoriter med Prince

Min glädje för att skriva är puts väck idag, i alla fall just nu. Får se hur det är ikväll.
Laddar upp lite gammla fina bilder på Prince istället, blir lite 50/50 om det går mig gladare elelr deppigare ;)


Hehe, har den bilden på väggen på mitt i mitt gamla rum.


Haha, snygg outfit Kim (y) Tänk att detta bara var i början av förra året.Awwe, tog denna bilden när vi var ute och gick lite för han hade feber. Låg ner i boxen och ville inte äta. Så jag sov hos mormor (som bodde nära mitt förra stall i kvibille) för att kunna gå upp till honom ofta och handmata honom. Men efter tre dagar utan skola för min del) så var Prince bra och åt själv :)Bilder från digeshult, gud vad jag saknar sommaren nu!
Avslutar med en bild från terrängen. Jo, det slutade i lycka med detta :) Visst, jag saknar Prince men samtidigt är det skönt att jag har gått vidare och börjat på nytt med en ny häst, ett nytt kapitel i livet.

Peace Kim


Dubbel trubbel

Jaha, då var man hemma från stallet, nyduschad och freschhhhhhhhhhhhhh! Ikväll blir det fest hos Tilda med favoriterna! Blev inga roliga bilder idag av någon anledning men jag laddar upp en gammal going så höres vi imån :)Peace Kim

Underbar dag!

Vilken dag! Solen lyser, kameran är nerpackad och nu ska jag och Tilda köra moppe till stallet :) hoppas på att det ska bli massa fina bilder! Idag blir det nog att vi rider ut :) ska ju försöka ta det lite lugnt med amber denna veckan. Hon har vilat två dagar och i onsdes red skötare Camilla henne lite försiktigt och igår hoppade jag lite i padocken men hon blev inte ens svettig. Men nu får jag äta mitt andra ägg och byta om! Höres sen, peace Kim

Prince schabrak

Amber fick ha på sig Prince och mitt schabrak igår. Hon var fin i det även om jag till en början med var lite osäker på om jag ville ha Prinsens privata schabrak på en annan häst. Men jo, det kändes bra sen! Ska ha det på henne idag också! Visst är ho fin i klarblå? :)
Peace Kim

Matchning!

Blev inget igår då jag övningskörde vilket gjorde att det tog ett tag att köra hem till digeshult (inte för att jag var dålig utan för att vi körde omvägar och stannade och så ;) Men jag tänkte ladda upp bilderna från i förrgår lite snabbt!

Schabrak: Hööks
Lindor: Ullared
Sadel: Pessoa
Träns: Pessoa
Pannband: Hööks

Tröja: Ullared
Byxor: Börjes
Handskar: Ullared
Hjälm: Glömt?
Stövlar: Hööks

Vad tycker ni? Hiss eller diss? ;)

Sen händer det grejer!

Tog bilder igår på mina nya gröna lindor och mitt nya gröna schabrak igår men had einte tid att ladda upp det. Men det kommer ikväll istället! Jag matchade jätte bra med min gröna tröja också så ni bara måste få se detta, red med t-shirt för första gången på Amber, haha! Man känner sig mycket snyggare då än med en tjock tröja. Eller är det bara jag? ;) Idag ska skötaren komma för andra gången och rida henne. Hon vill sköta henne på måndagar men jag ville visa henne lite emr i stallet var allt finns och så vidare. Överbeskyddande som jag är över min pärla så vill jag absolut inte att något ska gå fel. Ska också skriva upp hennes foderstat och hämta en bok som hon kan skriva i varje gång var hon har ridit elelr gjort så jag vet. Ska också skriva i viktiga nummer som till exempel veterinär mig, mamma, pappa och Tilda. För svarar ingen i familjen är Tilda förstaansvarig!
Men sen efter skolan kommer bilden!

Peace Kim

Idag har jag varit på äventyr!

Hejsan hoppsan!
Idag hade jag ju inget stall som sagt pga körtkorts teorin. Men jag har hunnit göra annat i alla fall! Till exempel åka till en okänd kvinna i söndrum och provat hennes kingsland piké tröja som hon ville sälja. HAHA! Vem gör något sådant? Bara helt randome. Men det är inte stopp där!
När jag väl hittat rätt hus (för nummerna låg ju helt huller om buller) så skulle jag hitta dörren? För den enda dörren jag hitta såg ut som en altandörr.. Och hon svarade inte på mobilen. Men tillslut kom världens söaste lille vovve och uppmärksammahde hela huset om att jag faktiskt va där för knacka på låg ju inte i tankarna hos mig..
Men aja, jag kom in och dom tröjorna hon höll fram var inte sånna som jag hade tänkt mig. Trode det skulle vara som en t-shirt i armarna men dom va som bredare linnen "biff linnen" som jag brukar kalla den och slutade precis i slutet av exeln. STORT minus, sen var båda (det fanns både xxs och M) lite noppiga och man såg tydligt att dom blivit tvättade några gånger. Riktigt besvikelse med andra ord. Så jag gick då in och provade detta och som tur var så var xxs lite för kort och M aldeles för fluffig. Så jag berättade att dom inte passade och körde snabbt som fasen hem igen.

För såhär trodde jag den skulle se ut, fast rosa:
Fett snygg och enkel.


Men såhär såg den ut, fast rosa:
Nae, det ser ut som om man har klippt av armarna, måste vara årets diss!

Så det var min historia om Kim och kingsland piké tröjorna, HAHA!


Peace Kim

Gröna lindor

Bad några i stallet idag som var i ullared köpa med sig gröna benlindor till mig. "Gröna?!" Tänker väll ni då men ja, gröna! Why not lixom? Har en grön snygg piké tröja och jag tror att jag någonstans ska ha ett grönt samets schabrak i digeshult (annars får jag köpa ett) så kommer jag få en fett snygg (och inte minst matchande) outfit! :D
Jodå, det ska nog bli snyggt! I alla fall när man väl kan rida i bara en tröja, längtar! Ni får ett fotto på onsdag på dom för kommer inte vara i stallet imån, pga travet elle på tisdag pga körskolan.

Men vad tror ni? Kommer gröna lindor bli en hiss eller diss?

Peace Kim

Haha, this is how we do


yea babyHaha, pappa stod och fottade medans jag hängde med Tilda och gå banan xD Tycker han fick sånna "moment" bilder och så ville jag visa upp min fina mössa (a)
Men Tilda gick dubbel nolla men kom precis utanför placering dvs 6:a av 5 placerade, den är jobbig! Men båda va super duktiga :D
Nu sticker jag till Elliot!

Peace KimLätt D avklarad

Idag var vi på lätt D i plönninge och det gick super! Amber gick runt felfritt och hoppade allt perfekt :D Är så stolt över min lilla häst! Något som var lite läskigt var att den bortersta kortsidan är full med speglar och där trodde ju Amber det var en till häst så hon kollade så förbryllat. Men det löste sig och hon hoppade så fint och fokuserat när hon hade kommit ihåg. Duktigt polle! Här kommer lite bilder!
Underbar dag i alla fall! Ska kolla så jag inte glömt några fotton bara, då dyker dom upp i ännu ett inlägg! :)

Peace KimImån gäller det!

Det gick bra med skötaren! Hon var duktig men hon skulle prova en annan häst imån också innan hon bestämde sig så jag får reda på imån om hon är intresserad. Men det såg bra ut i alla fall!
Amber var hur som helst super mysig att rida idag! Mjuk som häftmassa. Så det kändes bra inför tävlingen imån :) Så putsade jag allting och bestämde vad hon ska ha för outfit och nu har jag äntligen kommit fram till vad jag ska ha för kläder också ;D Det blir vita ridbyxor fast det bara är en lätt D! Det blir snyggast så. Och en blå tröja som matchar till Ambers blå outfit. Ni kommer få se allt imån!
Har start nummer fyra i första klassen så med andra ord blir det en tidig morgon för mig. 

 
Gillar ljuset på bilden!

Peace Kim

Bildbomb

Bloggen har legat ner nu i tre dagar för jag har helt enkelt inte haft tid med den. Men pappa har haft med kameran alla dagarna så nu ska ni få en liten översyn vad som har hänt :)

Onsdag 16/3
Torsdag 17/3

Blev inte så många bra, auto har gått sönder på kameran.....
Fredag 18/3
Så! Idag blir det inga bilder för ska prova skötare idag!
Men vi höres sen om hur det gick! Ska pusta alla grejer idag till tävlingen imån :]
Peace Kim

Underbara häst!

Hej!
Nu har jag tagit mig igenom min fullspäckade dag ;) Nae men dagen har varit bra och Amber gick super! Hoppade som en dröm och var väldigt lugn och fin. Köpte även ett otroligt fint panband och hon passade skit bra i det och det matchade i alla fall till mitt ena träns, det andra var det aldeles för mörkt för. Tycker det glittrar riktigt snyggt! :D Kollade på ett annat panband för 149kr men det var inte ens i närheten lika fint. Så det fick bli det för 229kr men vi fick 150kr i rabatt för vi hade fyllt ett "häfte" med stämplar (y) Tycker ni Amber passar i blinget?

Hahaha, jag bara älskar denna bilden! Om man satt en stolpe genom magen på henne så hade hon kunnat vara en gunghäst xD

Denna bilden får avsluta, har en miljon till med alla ser typ likadana ut.
Ni måste erkänna att jag är bra med nya bilder här! Men alla har ju inte någon som är med i stallet typ varje dag som kan fotta, som tydligen inte Ingrid på dressyrmupparna har en tanke på som har tagit upp nu någon gång hur tråkigt det är med bloggar som har samma foto hela tiden.
Nae, har man alltid haft någon med sig i hästvärlden som har fixat allt åt en har man svårt att föreställa sig hur dom som har det tvärt om har det.
Eller vad säger ni?

Peace Kim

Stressad studiedag

Hejsan!
Idag har jag studiedag, då tänker väll ni: "Gud vilken lyckost då kan hon vara i stallet hela dagen och chilla."
Men nej, först ska jag till tandläkaren halv 1 och sen ska jag på teori lektion på körskolan klockan fem. Och där emellan ska jag till stallet. Tråk.! Aja, mamma är här och städar för fullt och sen ska vi inom djuraafären och köpa en boll till Bella som hon kan springa i. Har ni serr sådanna innan? Får se om jag får någon bra bild. Sen kanske vi åker inom hööks och köper ett sådant panband som jag vill ha. Vill ha ett snyggt med mycket bling. Men jag tänker då inte lägga 800kr på ett som så många andra. Onödiga pengar när det finns exakt likadana för 150kr. Aja, det är ju bara min snålhet som smyger sig på där ;) Ni gör som ni vill med era pengar!

Nu startar jag min fullspäckade dag! Blir dåligt med bloggandet men jag tar med mig kameran till stallet i alla fall så det kommer nog upp några bilder ikväll :)

Peace Kim

Letar nytt stall

På grund av lite ägarsvårigheter så letar jag nu nytt stall igen. Orkar inte gå och oroa mig för att min häst inte får all mat som jag har lagt upp eller att hon någon dag inte får komma ut över huvud taget för att "det är synd om henne". Skitsnack! Det är en häst! Ingen jäklar hamster, sry Bella.
Och Amber är verkligen långt ifrån tjock. Hon är fin i hullet, men när dom väl börjar gå ner så går det snabbt! Och hon rids mycket så hon behöver mat.

Men i alla fall, nu letar både jag och Tilda nytt stall, det ska följa nedanstående önskemål, s ä g   t i l l   o m   n i   v e t   n å t t!

1. Fina hagar.
2. Man ska kunna åka buss dit alla dagar.
3. Inte allt för många fodringar.
4. Ridhus, eller ridavstånd till ett.
5. Paddock
6. Fräscht stall.
7. Ligga i närheten av Halmstad centrum.

Tacksam för hjälp!

Peace Kim

Latcholajban

Hejsan!
Idag blev det skogen med ponnyryttarna i stallet, Matilda och Kelly!
Amber sluta aldrig förvåna mig. Visst, hon var riktigt pigg ibland men gud så lydig hon är. Trotts att dom andra galopperade framför i fullt ös så kunde Amber byta galopp i svängarna på komando och sakta av till trav när jag bad henne. Så imponerad! Bra uppfostran där av Frida.

Men gud vad kul hon tyckte det va, riktigt latcholajban! Hon kändes så nöjd och fin hela turen :) Imån blir det hoppning tror jag. Förhoppningsvis i padocken om det är fint väder. Gillar att rida ute, jag rider bättre och Amber tycker det är mycket roligare! Hon har sett för mycket av ridhuset i vinter känner jag. Men i sommar ska jag vara ute hela tiden! ;)

Peace Kim

Resultat CR i mickedala

Hej hopp nu är jag hemma från en heldag med min gnäggande häst. Ja, fyfasen vad hon har gnäggat efter Mejram! Exakt hela tiden!! Inte på banan då, men annars. Det va riktigt jobbigt och jag höll nog på att bli galen x) Men hon hoppade i alla fall jäte bra och kollade inte på någonting! Så det blev en felfri 70 och ett pet i 80 för slarv helt enkelt. Det var ett räcke också vilket inte är Ambers favorit hinder.
Haha, min arab!
Men jag är jätte nöjd med henne idag :) Hon stirrade inte alls till det på tävlingen och hon va inte rädd för hinderna. Tror jag ska anmäla oss till en Lätt D till nästa helg eller näst, nästa. Får se om det finns några!

Peace Kim

Clear round imån

Haha, trotts mitt hat mot mickedala så ska jag dit imon ;) Är otroligt sugen på att börja och det är ingen annan stans så jag kör på! ;) Bara inte Amber får deras jäklar virus ;O Då ska jag stämma dom så det rycker om det!
Men det ska i alla fall bli jätte spännande! Hoppas jag bara inte får ångra mitt tredje försök att åka dit..

Hör av mig med bilder och allt imon om hur det gick :)

Peace Kim


Dagens ridpass 12/3-2011

Hej på er!
Idag blev det ridhuset för min och Ambers del, vi red över bommar och små hinder i trav och galopp. Hon kändes helt ok men hon går inte så bra på det vanliga tredelade längre? Jag rider henne mycket mjukare i tyglen på pesoatt så hon blir irriterad nu när jag måste ta i hennes mun så mycket med det klena bettet. Men det får hon vänja sig vid! Hon gick i alla fall helt okej! Det va inte lika fantastiskt som den förra hoppningen men okej :)
Här kommer lite bilder från idag, vad tycks om min matchning?
Haha jag är så seg så Matilda gick och la sig medans jag lindade och hade mig (y)

Peace Kim

Hehe, "hästblogg"

Ja jag vet att jag har stängt kimberlyfakkinggreko och startat häst blogg men jag måste ju bara visa upp denna snygga klänning som jag har beställt! :D Första gången jag har vågat ge mig på att beställa från internet ;)
Vad tycks? Den kommer på lördag eller efter helgen.
Spännande!

Peace Kim

Dagens ridpass

ÅHHH, vad jag älskar min häst! Hon var så fin idag när jag hoppade. Klockrena galoppombyten, böjde fint i vänster, bytade inte galopp från vänster till höger efter hinder. Allt som igår var så svårt att förstå satt som handen i hansken idag! Guud vad glad jag är! Trodde nästen det var någon fas hon hade kommit in i, typ som tonåring! Omg, det hade ju varit riktigt illa xD Nae, det va tur att hon bara hade en dålig dag.

Idag satt pappa upp fyra stycken studs på typ 60cm. Gick super bra och Amber hade inga problem med det alls! Trodde det skulle vara trångt och jobbigt men hon tyckte det va jätte roligt :D
Sen satte vi också upp ett femte hinder sist som var en oxer på 90cm och gud vad hon hoppade! Hon bara flög över allt! Självklart skrittade jag mycket emellan imgångarna för att hon inte skulle bli allt för trött. Studs är ju väldigt krävande för hästar.
Sen ändrade vi så att vi tog bort ett studs så först var det tre studs på rad och två galoppsprång och oxer på 1 meter. det flög hon också över! Tillslut satte vi bara ett litet hinder och sen fyra galoppsprång och oxer på 1.15. och det flög min underbara pålle över också :D Var typ helt i extas över hur duktig hon varit :D Hon kom så lugnt och fint på allt och hoppade runt. Jag älskar min Amber. Nu är jag super sugen på clear round!!

Fina pärlan!

Peace Kim


Ingen träning

Dom varnar för storm ikväll, så smsade Monica att jag inte kunde vara med och då sa hon att hon va sjuk så vi kunde ändå inte ha det. Men det kanske blir träning till helgen istället :) Nu ska jag byta om och sen ska vi köra och hämta mina stövlar. Den ena gick sönder när jag red i Tiarp, så jag tog mina gammla stövlar igår (som har en helt ny kedja) och då går samma dragkedja sönder på den istället? Måste vara något jag gör ;S
Men nu får jag skynda mig!

Peace Kim

Nu är klubbbytet klart!

Japp, nu har jag tillslut bytat klubb! Medlemsavgiften är betald och ryttarlicensen godkänd.

Hej då Kvibille ridklubbHej Harplinge ridklubb!Ska bli väldigt spännande att se vad harplinge har att erbjuda! Ska också bli kul att tävla i samma klubb igen som Tilda! Även om jag och Amber inte är på riiktigt samma nivå som Tilda och Mejram och vi kan inte tävla tillsammans men om nått år så kanske? :) Letar fortfarande efter en Clear round, hör av er om ni vet någon!
Känner att jag skriver en jäklar massa om Tilda? Haha! Vad ska jag säga? Hon är min andra halva ;)

Peace Kim

Bling bling!

Imon innan Tiarp är jag väldigt sugen på att åka inom hööks och köpa ett bling-bling pannband!

Det bruna blir det OFC.Tror Amber hade passat i det! Får se vad pappa säger, "jag kör, jag bestämmer" brukar han alltid säga så då får han väll göra det ;) Nu ska jag sova så jag inte är helt död till träningen imon!

Peace Kim


DRIdag var Amber inte alls kul att rida. Nej, vill inte ens skriva om det. Hon ville helt enkelt inte alls! Kan vara för att hon har vilat två dagar nu. Måste skaffa en dressyr tränare känner jag. Behöver få henne att gå i lägre form så hon jobbar mer med ryggen och övre halsmusklerna. Ska höra av mig till min gamla dressyrtränare Rita! :) Tänke börja ta tag i dressyren igen efter att jag kännt att hoppningen börjar sitta och nu gör den det! Ska nog smsa henne nu på en gång!
Men imon blir det hoppträning på Tiarp. Om vädret är lite bättre för annars är nog inte pappa så sugen på att köra. Och det förstår jag faktiskt!

Peace Kim


Andra dagen i rad

Naawwee nu är det andra dagen i rad som jag inte har varit i stallet och träffat min pärla. Igår va det jobbet och idag ska jag på teori lektion för körkortet. Saknar redan henne! Och jag känner mig riktigt rastlös. Bara tanken på att jag ska sitta still i två timmar och lyssna när bågon snackar om bilar får mig att vilja springa en mil. Hade det varit hästar hade det ju varit en annan sak ;) Men jaja, tänk när man får körkort vad många fler stall jag kan välja på då! Nu måste dom ju ligga precis vid en busshållplats för att det ska fungera. Även om det inte går några bussar till kullagård lördag, söndag -.- Inte en enda!
Men jaja, nu får jag byta om och bege mig dit.
V a d   t y c k e r   n i   o m   h e a d e r n ? :D Jag är så nedrans nöjd! Skulle nästan kunna betala för den ;) Men Theo säger ju inget så ;D

Peace Kim

Ny header på g

Snart dyker det upp en ny header, snälle Theo som har stått ut med mitt tjat ännu en gång :) <3 Taack!


Dagens ridpass

Så, till tiarp och tillbaka. Jag och Tilda hoppade och pappa höjde :) Bra team! Amber gick inte riktigt så bra som hon brukar idag. Hon orkade lixom inte hoppa kändes det som. La inte manken till (hehe) och med den enda oxern vi hade framme hade hon jätte problem fast det va så lågt. Men inom ska hon vila för jag jobbar och på onsdag för då ska jag skriva in mig på körskolan och ta en teori lektion så kommer inte hinna åka till stallet. Men hon har förtjänat lite vila! Men ska skriva ett schema nu för hur jag ska rida i veckan. Så det kommer nog börja poppa upp på söndagar så ska jag följa dom så gott det går! Här kommer den enda bilden från idag som inte är jätte, jätte suddig för pappa hade lyckats att ställa in kameran på fel så det blev inga spc bra bilder..


Japp, såhär blev typ alla bilder. Annars så hade den varit snygg! Häftigt när bakbenen blir så långa :) Men ja, just nu ser det bara ut som att Tilda rider på en svart demon skugga (y)


Denna hade också varit riktigt snygg om kamerna va inställd på rätt.
Har aldrig tänkt på att hon hoppar så högt över hinderna? Men det kanske hon gör. Skulle vara kul att få se en video någon gång när vi hoppar. Men det har jag bara på den lilla kameran men den e inte så bra..


Denna blev ju helt ok! Och dom blåa sockerbitarna brydde hon sig inte alls om! Dom som var så farligt på träningen i torsdes..

Peace Kim

Påtal om CR

Jag letar ständigt efter clear rounder så om det är någon som vet en till nästa helg så säg gärna till! Ska helt vara i närheten. Nu kommer pappa när som helst så det är bäst jag bytar om!

Peace Kim

CR inställt, igen!

Asså, skit mickedala. Nu är anläggningen stängd ingen och det kommer alltså inte vara någon clear round idag heller. Fattar inte vad dom håller på med? Det står ingen anledning nu heller. Aja, det blir i alla fall att åka till Tiarps ridhus istället och hoppa. Tänke sätta upp några av övningarna som jag har lagt ut här till exempel det första med räcke och bom framför och bakom. Sen ska jag hoppa mycket i vänstervarvet för hon har svårt att landa i den galoppen. Även om jag kommer i vänster galopp så byter hon till höger och i omhoppning kan det ta mycket tid. Jaja, jag är i alla fall väldigt besviken på mickedala för det har varit mycket klydd på senaste och det är inte första gången jag har stött på problem med den klubben. Så nästa CR jag bokar in ska då inte vara där. Eller någon tävling över huvud taget.
Jag som hade tvättat benen på Amber till och med -.- Jaja, kameran hänger nog med. Om pappa inte glömmer den i bilen igen ;)

Peace Kim

Bra övningar

Japp då var det dags igen! Övningen som jag gjorde idag med Amber och som faktiskt var jätte bra var då att man lägger ut bom, hinder, hinder, bom. Såhär:


Det ska vara 7 meter imellan (passade Amber) och då ska alltså hästen ta två steg mellan alla, Alltså efter första bommen blir det två galoppsprång, hinder två galoppsprång, hinder två galoppsprång och innan sista bommen två galoppsprång. Man behöver ganska lugn och rund galopp, tänk på att få med bakbenen. Övningen är en bra kontrollövning. Du ska ha kontroll på hung många galoppsteg du vill att din häst ska ta och du ska lära dig att känna hur många den tar. Frågor?

Peace Kim

Amber med huva för första gången

Kom på sen när Elliot och gänget hade åkt att jag gärna hade velat ha på Amber Prince fina huva och det blåa matchande schabraket imån men visste inte hur hon skulle reagera så jag satte på henne en idag för att prova och red med det.
Till att börja med ville hon inte ha den i närheten av sig all, speciellt inte vid öronen..  Men jag satte in min hand i ena örat och klappade henne lite i ansiktet och närme och närmre öronen och sen var det inga problem med att få på den :) Så sen red jag med den i padocken och jag tycker hon va riktigt snygg i det, och det verkade hon också tycka! Men med den blåa kommer det bli ännu snyggare tills imon!

Japp, jag har nyss solat!

söta Tilda och Mejram :DMejram lite pigg Tilda? ;)


Denna var en bra övning! Kan lägga upp fakta om den sen. Pappa som hade hittat den i en tidning.

Peace


Belles stallbesök!

Hejsan!
Nu är jag hemma från stallet och har även hunnit med en joggingrunda på 3km i motvind (y) Fyfan är helt död men kände att jag behövde det om Amber skulle orka hoppa med mig imon efter alla onyttigheter från igår. Aja, idag fick vi besök i stallet av Elliots pappa Micke, hans mamma Marie, hans syster Melenie och hennes dotter Belle. Och Elliot då :) Bella klappade Amber och satt på henne när hon stod i uppbundet i gången, och hon va då inte ett dugg rädd som dom andra mesarna! Bara kolla!
Jodå, det känns ända ut i fingrarna att hon kommer bli en liten rytterska! :D
 Peace Kim


Belle kommer till stallet!

Idag ska Belle, Elliots systers dotter hänga med till stallet :) Hon är ett år och fyra månader och ska nu för första gången träffa en häst! På tiden om jag får säga det själv! Hoppas hon gilalr det i alla fall för det skulle vara kul om hon blev häst intresserad ;) Inte för att hennes familj verkar vara så glad över den idén men, men. Dom vill hellre att hon ska spela fotboll (men då kommer hon bara förstöra knäna). Hehe!
Nae men sen ska jag fixa allting till CR imon. Smörja, borsta, tror jag till och med ska tvätta hennes ben för dom är smutsiga och det e ju fint väder idag! Kul då blir det nog att rida i padocken om den inte är så hård!

Nu ska jag byta om för pappa kommer halv!

Peace Kim


Lite nya grejer

Haha, ja det blev inte mer än benlindeupprullaren igår för sen dog mitt internet och det kunde inte återuppliva det? ^^ Men grejerna komma nu istället :)


Fyra stycken bruna Eskadron benlidnor blev det. Tyckte det va snyggt med loggon på slutet av lindorna!
Det va bara det jag själv köpte i förrgår sen igår kom pappa med lite grejer sopm han hade köpt:


Vita benskydd från copperfield :D Själv har jag aldrig ägt ett par vita benskydd av någon anledning men jag tror absolut det kommer vara snyggt sen till tävling.


Ännu ett par benlindor men dessa var lite ljusare och från Horse Saver.

Han han köpt lite fler saker som en brodd låda med tillbehör, foderoch god saltsten.
Gulliga pappa! Tack så mycket!

Peace Kim


Beställd!


Bandageupprullare från Hansbo kommer nu närsomhelst! Detta är något som verkligen behövs! xD Så jäklar trötigt att linda ihop för hand när man har lindat alla fyra benen. Lovar att säga om den är något att ha sen ;)

Peace Kim

Träning i Tiarp

Idag är det ju torsdag och det betyder träning för Monica!
Visst, det gick ok med inte lika fantastiskt som förra gången ;) Har inget speciellt att säga om ridningen men jag köpt ett par nya lindor och jag fick massa grejer av pappa idag :D
Ska bara lägga in mobil bilderna på datan.

Peace Kim


DRHaha vad tycks om den fina bilden jag fixade? ;) Tänkte att det skulle muntra upp dom bildlösa inläggen lite!
Idag blev det hoppning bommen slutade på 1.10 ungefär. Oxer. Väldigt nöjd med henne :) Maja fick fixa fottandet men jag har inte fått dom ännu så dom dyker nog upp snart förhoppningsvis! Skon blev också fixad idag så nu är allt som vanligt!

Peace Kim

Dagens outfit!

Idag fick det bli ett par ridbyxor som jag knappt har använt! Dom är ganska stora i knäna så det är därför annars tycker jag att dom är rätt snygga!
Matchar till dom beiga lindorna som jag har till Amber ;)
Synd att dom är sånna! Ska höra med mormor om hon kan göra något åt saken!
Nu sticker jag till bussen!

Peace Kim


Ännu en sko lös..

Amber hade en lös sko på vänster bak för typ en vecka sen och gissa vad som har hänt nu? Jodå nu är höger bak lös (y) Jäklar skit.. Men jaja, idag klockan fyra kommer hovslagare Casper och fixar det! Fick skippa sista lektionen för att kunna komma i tid för annars hade jag slutat halv fyra så ska man hem och ta bussen (y) Ska ta med mig kameran idag, vill man få något gjort så får man ju fixa det själv! Och bilder vill man ju alltid ha fler av speciellt om man har en sån gullig liten kademumma som Amber ;) Något med fotoskrivare som har lust att printa ut två bilder åt mig? Eller, en åt mig och en åt pappa för han ville ha en. Vet inte riktigt hur jag annars ska kunna fixa det? Men jaja, nu blir det mat och byta om inför stallet! Dagens outfit dyker kanske upp ;)

Peace Kim


RSS 2.0