Önskelista

Var på hästshopen i halmstad med mamma igår och visade upp lite grejer jag ville ha. Och jag kom fram till att jag önskar mig blåa John Whitaker ridbyxor.Sen önskade jag mig en kingsland piké tröja av mormor:

Den såg inte riktigt ut såhär utan den var vit när denna är blå och snäppet fassare än denna helt enkelt ;) Men ni fattar väll i helhet :)

Sen önskar jag mig:

* Shabrak
* Pullarträns
* Pengar
* Kläder

Jag vill nog mest ha häst grejer. Vilket det inte varit tidigare år då jag har haft det mesta men nu känner jag att jag har väldigt lite grejer jag tycker är riktigt snygga som jag kan ha i tävlingssyfte. ÄLSKAR ju mitt Lami cell shabrak men det använder jag alltid ;) Så förutom det jag önskar mig av mormor och mamma står schabrak överst på listan. I någon fin färg ;) 
NU blir det stallet :D

 Peace Kim


Långpromenad

God morgon!
Idag blev det upp relativt tidigt för att kolla ponnytävlingar. En i klassen skulle hoppa, kollade bara första klassen.
Nu har jag precis fyllt mig med frukost och ska snart ta moppen till stallet för att gå en lång promenad med pärlan. Skadade min tumme när vi spelade volleyboll på idrotten.. Har ju överrörliga leder så jag skadar jämt mina fingrar vid volleyboll xD Fast förra gången blev det en lös benbit nu har jag ifs jäkligt ont så kan ha gjort det igen. Kanske borde kolla upp det?
Men Amber stressar upp sig när det är massa folk runt så ska gå med henne bland allt golffolk och samhället.

Nu ska jag bara läsa lite bloggar och skriva min önskelista sen drar jag till stallet.

Peace Kim

Bilder från i måndes

Paulina Lesek var även på denna tävlingen men hon tog på framhoppningen för dom på banan i ridhuset inte blev så bra. Så jag visar upp henne bilder. Hon kommer också vara och ta fotto i harplinge den 15 maj vilken jag är väldigt glad för. Henne bilder blir alltid bra!
Sista tävlingen på pessoat!

Peace Kim


Fasta bettringar och pullarträns

Är min senaste idé. Vanligt tredelat med faste bettringar men jag då ofc.
Jag tycker det är bättre när bettet ligger lite mer stilla i munen och inte är så rörliga speciellt när jag är så rörlig i handen, så då kommer nog fast bettringar att passa. Så ska jag skaffa ett pullarträns för att bromsa upp henne lite. Även om jag tycker att det är lite ponnytiden. Tycker engelsk nosgrimma är lite mer, moget och stilrent. Men hästens välmående går alltid före utseende! Men det är min plan på bett fronten ;)

Men vad tycker ni om detta? Tycker ni det låter rimligt eller har ni några bättre förslag?
Här är tränset jag är lite sugen på, från hööks 399kr. Har möjligtvis hittat ett på erikshästshop också med det är betydligt dyrare så det tänker jag inte ens dra upp ;)
Här är bettet jag ska köpa:


Peace Kim

Nemen oj, en uppdatering!

Tänkte uppdatera bloggen med lite bilder från tävlingen i måndes ;)
Vi rev två i omhoppningen för jag slarvade lite och Amber var taggad till tusen xD Sen andra banan i 1 meter så rev vi åttan som var samma sväng som det var i omhoppningen så hon har lite svårt att vända åt höger snabbt och hoppa. Så vi får träna på det men jag är jätte nöjd! :) Amber hoppade ALLT utan att ens kolla och hon fokuserade fint på hinderna och inte på något annat. Hon kände så himlar mjuk och fin hela dagen! Vi hoppade en mur också på framhoppningen! Vet inte om Frida har gjort det med henne innan? Hon hoppade lite stort över men tvekade inte alls. Min duktiga pärla!
I tisdes tränade vi markarbete också, dagen efter tävling och allt men det var bra mjukgörande. Hon gick SUPER! Tränade lite galoppombyten och red över bommar. Amber och jag börjar verkligen hitta varan på riktigt nu och samarbete bra vilken känns otroligt bra! Hoppas bara det hålla i sig :) Nu ska hon gå lugnt ett tag. Ska träna med skolan på söndag halv 1 och den 15 maj (på min födelsedag) är det tävling i harplinge.
Tror jag har hittat nu hur jag ska göra med hennes bett. Lägger ut ett inlägg om det ikväll så får ni mer än gärna säga vad ni tycker :)

Peace Kim

Tillridning av ponny

Nu är det så att jag är riktigt sugen på att ta till mig mindre ponnyer som B-C ponnys för att rida till. Jag är varken lång eller särskilt tjock så dom bär mig utan problem men jag kan ta lite mer stryk än mindre så jag skulle vilja ge det ett försök. Alltså att träna/tävla upp någons ponny för pengar. Jag betalar stallhyran, vill dom ha någon utöver det som ingår i den så får dom betala det. Kan också ta en viss procent som ponnyn blir såld för om den är till salu.

Låter inte det som en någotlunda bra idé? Säg till om ni är intresserade eller vet någon som är det :)

Peace Kim

Tagga träning imån!

Ja som rubriken lyder, imån är det träning! :D Känns som det var evigheter sen jag tränade. Men det är bara en gång som jag har fått hoppa över, förra veckan då. Men imån kör vi på igen! Ska vara med i en ny ganska stor grupp för jag ville inte träna så himlar sent som jag vanligtvis gör. Så flyttade fram det till halv 5.
Är jätte nervös för måndag. Ångrar som fasen att jag tog två klasser. Och nu är det ju betalt och allt så känns onödigt att dra sig ur nu. Skulle bara tagit lätt D+5. Tog ju lätt C också. Men hon kändes så himlar fin i plönninge senast. Inte ett dugg tittig, osäker eller någonting! Men det kan ju avrit för att hon hoppat en klass där innan, eller så har hon helt enkelt börjat lita mer på mig? Uff, jag vet inte. Men som det ser ut nu får det bära eller brista. Men känns det förjävligt i första klassen så kan jag ju stryka mig. Vill absolut inte gå för snabbt fram med henne. Men sålänge Amber känns trygg och säker tycker jag det bara är att fortsätta rulla på i lagom fart.
Men jag har tänkt fortsätta hoppa Lätt D & C året ut. Kanske starta någon dressyr också när vi får kläm på det.

Hur som helst, tänk så långt Amber har kommit i hoppningen på ett halvår!


Min fina pärla!

Peace Kim


Mot kvibille ridklubb!

Hellooow!
Idag blev det padocken med Amber och hon gick super! Vi hade våran gröna outfit på oss men pappa tog ju inga bilder när jag hade tagit av min den tjocka tröjan så blev inga bra när vi matchade så fint -.- Så dom tänker jag inte ens ladda upp på datan ;)
Men nu sitter jag hos mormor, vi ska gå till mitt gamla stall kvibille ridklubb och kolla hur dom har det där snart :) Har inte satt min fot där sen jag flyttade. Jo, en gång när Tilda tävlade. Men det va ett tag sen det också ^^
Men nu ska vi börja gå!

Peace Kim


Bloggtorka

Ja, bloggen har legat nere ett tag som ni nog har märkt men jag har verkligen inte haft någon som helst lust att blogga av olika anledningar.

Letar i alla fall stallplats nu, är riktigt sugen på att flytta det enda som håller mig kvar nu är för att Amber har så himlar fin hage på Kullagård och hon får gå ensam med Mejram. Precis så som jag vill ha det.
Men jag skulle vilja ha en stallplats som är närmre åt pappas håll. Nu har han så himmlar långt. Så kan jag köra moppe dit och träffa honom där så slipper han köra längre än vad han behöver. Förstår om Tilda också skulle vilja ha något närmre sig när hon bor hos sin mamma.

Får se hur det blir! Kanske går över till att ha blogg åt "båda hållen" igen och alltså har en vanlig blogg med ganska mycket häst inlägg. Eller om jag inte bloggar alls?
Egentligen älskar jag att skriva och besökarna har ökat så jag vet inte vad det är egentligen xD Men ni märker ju hur jag gör. Kanske börjar skriva ikväll eller så kommer headern vara ändrad och så har jag gått över till "vanlig" blogg. Eller så skriver jag inte på en månad.

Det märker ni!

Peace Kim

Svar på frågestund

Så nu har jag varit i stallet, Amber var riktigt pigg xD det blev ängen idag och det finns lite hinder där så vi tog några språng men jag hade noll koll på henne så det blev inte många. När hon är så pigg känner jag mig så liten och hjälplös på henne. Även om hon intre setressar upp sig och visar tydligt att hon drar så känner man i hela hennes kropp hur hon kämpar sig framåt, jobbigt men hon är inte elak iaf ;) Ingen bockande och så.

Men ja, frågestunden!

Amanda om Frågestund:
Hur hittade du Amber? Var? På annons, eller nån du kände..;P Hur många hästar kollade du på innan du bestämde dig för Amber? Hade vatt kul om du kunde beskriva de hästarna oxå, typ kön, ålder vad de gjort osv..=P

Du rider ju med pessoa..hur tycker du det är att många ogillar det bettet å tycker det är jättehemskt å så? ;P hehe bra blogg!


Jag kollade inte häst så jätte länge eftersom jag var så effektiv i mitt letande och bokade hela tiden in nya hästar att åka och kolla på. Men jag kollade nog på ca 10 hästar tror jag att jag var uppe i. Alla var mellan 5-8 och mellan 160-170cm. Hästen hade inte helelr behövt göra så mycket tävlingsmessigt sålänge den skulle klara av att tävla dom klasserna jag ville. Jag visste exakt vad jag ville ha för häst så det tog tid att hitta någon.  
Egentligen ville jag ha den första hästen jag kollade på som var ett litet nettare sto på 6 år, tävlad 130 klasser men det blev så mycket strul med ägaren så vi fick tacka nej. Va jätte ledsen men nu är jag glad att det blev så. Amber hittade jag på hastnet.se haha, va stammis på den sidan ;) Och jag blev storm förtjust i henne på en gång. Ringde Frida och pratade med henne lite och allt lät super. Egentligen hade vi redan varit i dom trakterna och provat hästar men pappa gick faktiskt med på att åka dit i alla fall bara några dagar efter att vi varit där tidigare.
Provred henne en gång och jag visste på en gång att det var hästen för mig.

Pessoa rider jag på för jag tycker faktiskt att det är ett bra bett. det passar mig som ryttare för jag sitter inte och sliter utan har väldigt "snälla händer". Så för att jag ska slippa sitta och slita i Amber i hoppningen som jag fick göra ett tag valde jag ett lite skarpare bett och jag tycker hon går super på det. Men nu har hon börjat lyssna bättre så jag ska börja leta nytt bett igen.

Catrin om Frågestund:
Hur gammal är amber?

Amber fyller 7 i år :)

Peace Kim

Letar bett

Hmm, börjar bli dags att hitta ett nytt bett till Amber igen som jag kan ha när jag hoppar. Vill ha något som är lite skarpare än ett vanligt bett men snällare än pessoat då hon har börjat lyssna bättre nu. 
Har ni några förslag och egna erfarenheter av något som ni tror skulle passa oss?
Egentligen gör det ingenting att jag fortsätter rida på pessoat då jag är väldigt "snäll" i mina händer och sitter aldrig och håller i henne så bettet skadar inte henne på något sätt. Men det är ju bara bra att hon har lite olika bett. Help meee

Peace Kim


Samma IP adress

Ja, självklart har jag märkt att jag har fått många kommentarer från samma IP adress och jag kan ju gissa mig till vem det är. Spam är aldrig okey. Fett tråkigt när jag lägger ner tid på att faktiskt svara. Nu blir det skolan för att senare åka till stallet. Peace Kim

Svarar på frågestund imån

Ger er en chans att fylla på med frågorna så jag svarar på dom imån kväll istället. Nöta på med grejer nu så jag har något att svara på :) Om det blir tillräckligt med många så svarar jag KANSKE i ett videoinlägg. Den ni! Högt pris för mig som är så anti sådanna. Men nu ska jag sova så jag orkar med skolan, stallet och plugg imån.

Peace Kim

Frågestund

Har ni några frågor på något som har med mig att göra eller era vardagliga problem så kommentera det så kan jag svara på några i ett inlägg hur jag hade gjort. Det finns inga dumma frågor. Så, fråga på ;D


Fler bilder från söndes

Nu kommer resten av bilderna som ni bad om :)


Här va några till. Men måste säga att den jag la upp i det första inlägget va snyggast. Tror jag ska köpa det faktiskt :]
Vilket var eran favorit?

Peace KimMot stallet!

Nu blir det bussen till stallet med bäste Tilda :] Här får ni ett smakprov från en av Paulina Leseks bilder som hon tog i helgen. Damn vilken fin häst jag har om jag får säga det själv ;)


Ska jag lägga upp resten när jag kommer hem? :)

Peace Kim

Ny väska

Åååh, jag bara måste visa upp min väska som jag köpte idag. Vet att jag bryter mot "häst koden" på bloggen men jag måste visa den!


KÄRLEK till den! Har velat ha en sån hur länge som helst och nu har jag en (a) Så, nu har jag varit ohästig så det räcker ;) Men vad tycker ni? Gammalt eller en klassiker som aldrig dör ut?

Peace Kim

Intresseklubben antecknar!

Idag var jag inte heller i skolan, så hann åka inom stallet och mocka och ge dom hö i hagen innan jag släpade mig själv till körkorts teorn. har suttit där och nyst nu som en idiot i två timmar, bra Kim! Typiskt mig att börja nysa när alla andra är helt tysta xD Men aja, jag överlevde och nu är jag hemma, utsvulten som en varg fast jag tog lite fil innan jag stack dit. Intresse klubben antecknar va?  Mena det! Men ja, jag har faktiskt inget intressant att skriva om. Hihi! Hade egentligen velat dra igång en bildtävling men jag vågar inte eftersom jag inte tror att det komemr vara så många intresserade, så jag väntar nog lite med det. Tänkte i alla fall gå in och kolla hur det går för bildtävlingen som jag är med i. Om dom har bestämt något.

Hör av mig sen om jag faktiskt har något att skriva om ;) HEHE!
Peace Kim

Racesafe RS 2000

Fick en fråga om vad för säkerhetsväst jag rider med. Och det är en svart Racesafe RS 2000 och jag älskar den. Den är skön, smidig pch lagom rörlig. Sen tycker jag själv att den är jäkligt snygg ;) Eller så snygg som en väst nu kan vara. Jag har storlek XL barn. Jag varken så stor eller lång och den sitter perfa! Köpte den på Eriks hästshop i falkenberg.

Lite annan fakta går att hitta här.


Är det någon annan som har en sådan här väst som har några specielle åsikter om den? :)

Peace Kim


Tävling bokad den 25 april

Den 25 april blir det hopptävling igen! Denna gången i styringe, utomhus. Så får se hur Amber reagerar på det. För utomhus har hon lite svårt att koncentrera sig och det fanns ingen vanlig Lätt D. Utan det är lätt D+5 alltså 95 cm ;) Så det blir två riktiga tävlingar för han anmält mig till 1 meter också. Får se vad hon säger om det. Men det är ju två veckor kvar. Så det blir spännande! Men när Amber väl börjat hoppa så går hon som på räls, och rullar med andra ord på fint. Nu gapar mamma att jag ska ut på altanen och röja bland mina gammla häst grejer som jag hade till Prince, med andra ord passar ingenting Amber ;( Men nu får jag skynda mig!

Peace Kim

Med och tävlar på Teamsl

Jag älskar bild tävlingar (och det är df jag är sugen på att hålla en) så jag tänkte att jag går med i Teamsl's tävling. Det handlar då om kärleksbilder. Och jag har en heel del bilder på Amber och mig men jag har haft svårt att välja, men tillslut blev det denna. Vill ni också vara med och tävla så klicka här.

Tycker den ser kärleksfull ut :) Och jag får sånna varma mysiga kännslor av den.
Tror ni jag har någon chans?

Peace Kim

Ambers hopp historia

God morgon!
Ingen skola för mig på grund av feber osv. Orkar inte ens laga mat eller något så jag ska hem till mina kära föräldrar. Pappa hämtar mig om typ en timme så ska vi åka inom stallet och kolla så hästarna har vatten. Plus att jag vill träffa min pärla.
Fick en fråga från Lova om Amber var hoppad innan och ja, hon var lite hoppad. En clear round på 60, 70 och hoppat vattenhinder och lite sådant. men inte högre än så. Så det var bara den viktigaste grunden. Så jag är verkligen förvånad över att hon går så himmlar bra nu redan. jag hade inte tännkt att jag skulle tävla förens i slutet av sommaren eller nästa år men Monica tyckte att vi var redo och jag åker ju inte ut på tävlingar med Amber för att vinnu utan för att mest bara låta henne hoppa. Miljöträning är väldigt bra för henne då hon har lite konsentrationssvårigheter ;) Men när man väl kommer igång att hoppa så går hon som en klocka! Kollade inte på någonting igår, jag var så stolt! Så hon har kommit väldigt långt på ett halvår. Från att hoppa CR 60, 70 till att gå en Lätt:C utan större ansträngningar. Men nu ska vi inte höja oss mer på ett tag. Lätt:D, Lätt,C kommer det nog bli året ut men vem vet? Amber har väldigt lätt för sig inom det mesta och fortsätter hon gå såhär bra så vet man aldrig. Och jag litar helt på Monica och vad hon tycker vi är redo för. Men snart känner jag att hon förtjänar en "vilovecka". Med bara en massa mys och skritt :)

Haha, världens sötaste bild? ;) Tråkigt bara med tråden där men det var svårt att inte få med den när hon stos i ett hörn på hagen xD

Peace Kim

Sista inlägget för idag

Nu är söndagen slut och framför mig har jag två tråkiga dagar, två hästlösa dagar. Urs! Men det är i alla fall skönt för Amber att få vila lite. Som hon gör varje tisdag. Och jag sa till skötare Camilla att rida henne försiktigt och mjukgörande.
För att svara på en läsarfråga så red jag henne lång och låg för att bygga upp hennes ryggmuskler som hon har börjat förlora då hon har börjat gå i lite högre formän hon gjort tidigare nu när jag har hoppat så mycket. Men hon har börjat gå lägre nu igen :) Tycker hon kändes jätte rund och fin idag, och vi fick till det riktigt ordentligt ibland. Blir så glad när folk säger att vi ser ut att trivas bra ihop. Och det gör vi! Eller, det känns som att Amber trivs med mig ;)
Tycker att det är super kul att ni blivit så duktiga på att kommentera! Både dåligt och bra! Sålänge ni inte formulerar det elakt för sådant är bara onödigt. Alla har vi olika synpunkter på saker i hela ridvärlden.
Kanske ska köra igång med en bild tävling eller något snart? Vad tycker ni om det? Besökarna har ökat ganska mycket på några dagar, roligt! Får se till att hålla uppe bloggningen lite bättre. Hade varit lättare om jag hade en till här. Men det känns som att alla har det så, till exempel dressyrmupparna, team sl... + att vi hade fått göra en helt nu blogg för "kimberlygreko" är lite svår att dela på ;) Men ja, jag ska försöka klara mig själv!
Nu blir det sängen och piggna till lite. Vi höres imån!

Peace Kim

Mina planer med Amber

Okej, tänkte berätta lite vad jag har för planer med Amber. Just nu är hoppningen det jag prioterar först. ska komma ihång med tävlan i det och kanske få några placeringar. Sen hade jag tänkt rikta in mig på fälttävlan. A,ber är super fin i dressyren och hon hoppar med fint flyt och lyssnar väldigt bra på mig så jag tror hon hade passat väldigt bra till det, eller vad tror ni? Jag har dock inte hunnit hoppa någon terräng med henne och vet inte om Frida har gjort det någon gång? Men jag vill börja träna för tränare med det och förhoppningsvis starta en fälttävlan kanske nästa år? Men i år ska jag nog ta och starta någon dressyr också om jag blir sugen ;) Har aldrig tyckt det varit så kul att tävla dressyr. Träna däremot är ganska okej. Men precis tävla, och alla dessa regler, näää. Men jag kanske ger det ett försök. Annars kommer jag bara att göra det i fälttävlan för att man måste xD Men jag får se hur det blir :) Just nu satsar jag på hoppningen iaf och jag tycker det räcker gott och väl än så länge ;)

Peace Kim

Video när jag provred Amber


Jaha, där va en snutt när jag red Amber för första gången. Tycker alltid det är lika kul att kolla på denna och se hur mycket hon har förändrats. Visst, hon gick fint här med men nu har hon börjat gå lite mer upp och framåt (som en hopphäst) och hon har fått lite mer muskler ;) Men hon är otroligt fin på videon med. Eller, det är klar jag tycker det annars hade jag ju inte velat ha henne från första början ;) Ser ni någon skillnad på dom båda videorna från idag? :) Ska börja spela in fler nu när jag på något sätt kan visa upp dom. Får se om den lille kameran ger med sig igen xD

Peace Kim

Äntligen VIDEO!!


Haha, nu äntligen har jag fixat i alla fall en video till er som Tilda spelade in när jag red lite på åkern ;) Amber var super pigg och Mejram ville inte stå stilla medans Tilda filmade. Så det blev som den blev. Men videofyme funkar ju prima så jag ska se om jag kan ladda upp ännu en video på när jag provred Amber. Skulle ni vilja se det? Jag kan INGET som har med fixa videor att göra så ni får det vanliga ljudet och man hör tydligt när Frida babblar på ;D Haha! Men det får ni tåla.

Peace Kim

Hemma från tävling

Guuud vilken duktig häst jag har :D Haha! Amber har varit så duktig och vi gick felfri första Lätt D:n utan problem. Kom vi nära hoppade hon upp sig, kom vi långt ifrån tog hon i som satan så guud, hon hade verkligen inte kunnat vara bättre! Plus att det va en A-A (tror jag man skriver?) så det var även omhoppning. Och det visste jag inte om så jag blev lite nervös av det men hon satte alla 12 hinder perfekt! :) Sen i början av Lätt C:n kom vi lite för långsamt till första hindret för jag han inte få upp farten riktigt och hon behöver har lite mer tryck i galoppen för att klara det. Så det petade hon ner, tuvärr.. Men resten av dom sju grund hinderna klarade vi galant :) hade verkligen inte kunnat vara nöjdare med henne. Här komemr lite bilder från idag. Kommentera GÄRNA både bra och dåligt som ni ser :) Är alltid roligt med sådant!
 
Pepptalk med Frida (Ambers förra ägare som körde bil 2 timmar för att se detta)


Haha min dramatiska stolta mamma pussar mig på kinden och det ser nästan ut som Tilda torkar bort en glädjetår :')

Ser ni mig och Tilda längst till vänster? ;) Hehe, "Titta Tilda titta" Känner mig som en jobbig liten unge mot min kompis så mycket som jag har tjatat på henne idag. Hur ska jag göra här, håll den och kom nu har varit tre meningar som hon hört ofta idag. Som vanligt tog pappa massa fula bilder när vi gick banan till Lätt C:n men dom tänker jag inte lägga upp denna gången xD


"Petet"Japp, det av dom. Den lille kameran strejka så det blev ingen video x) Haha, måste köpa en videokamera. Blir nog att önska sig det i 18 års present :) Och då jäklar ;)
Men jag är i alla fall väldigt nöjd med dagen. Hade en stor hejaklack, vädret var underbart och jag äger världens finaste och bästa häst. Bättre kan dte inte bli! Förutom att jag nu har blivit redigt sjuk. hade lite feber imorse och förkyld, tog två panodil och då blev det bättre. Klarade mig igenom hela dagen utan att svimma. Men nu när tabletterna slutar verka känner jar hur trött och mycket feber jag har egentligen. Ligger nog på ca 39 grader.
Så imån blir det att vara hemma från skolan och återhämta sig. Skötare Camilla har Amber och det är inget trav. Så jag ska med andra ord endast chilla. Skönt för en gångs skull x) nu blir det duschen för att sedan gö över till Jessika och ha lite söndagsmys med tjejerna. Hoppas ni alla haft en lika bra helg som jag!
Vi höres kanske sen, annars hörs vi imån!

Peace Kim


Rider mer med vänster ben?

God kväll!
Haha, tänker på detta varje gång jag putsar stövlarna så bara måste visa er. Ser ni så mycket mer sliten den vänstra stöveln är än den högra?
Vänster:


Höger:Vet inte om det är efter prince dom blivit sånna Eller om det är Amber? Men jag känner att mitt höger ben ligger mycket mer stilla i sadeln än det vänstra gör nu i denna sadeln med Amber. Haha, konstigt. Dags för nya stövlar kanske? Eller i alla fall den högra ;)
Detta blir det sista inlägget för idag, upp tidigt imån ju! Hör av mig imån med resultat och KANSKE en film ;)

Peace Kim


Outfit bild för imån!
Vad tycker ni? Själv tror jag det kommer bli skit snyggt :D Tack så mycket till Tilda för lånet av schabrak och huva :]

Peace Kim

Bara Amber som lyckas

Före: (lägg märke till stocken)

Efter:


Då undrar kanske ni, vad hände? Jo, jag gick in i sadelkammaren för att byta om och hämta sadel och träns, så hör jag tilda gapa och en jäklar massa liv och då såg jag Amber dra hela denna stocken efter sig med stackars Mejram fastbunden i den. Tilda va med hästarna och hon sa att Amber börjat backa lite och sedan känns att hon satt fast. För många hästar får panik när dom känner tat dom sitter fast så fram ifrån. Sen att jag hade satt ett balband först runt stocken och grimskaftet runt det hjälpe ju inte heller för skiten gick ju inte sönder ;S Amber som hade lädergrimma tog sönder den (den gick dock att fixa) ställde sig och tuggade på lite gräs. Men mejram hade tyg grimma så hon fastnade och stog och drog så vi fick inte loss grimskaftet men biff som jag är löste jag det medans Tilda letade efter en sax (y) Men ja, Börje verkade inte så glad efter Amber anfall. Men jag gjorde faktiskt inget fel, jag satte ju ett balband först! Så det visar bara hru dåligt dens tocken satt xD Haha, men det blev inte väre än att Tilda (?) fick ett litet sår vid nageln. TUR DET!

Peace Kim

Bild bomb, mys i solen

Så, nu är jag hem kommen från stallet. Har till och med hunnit duscha lite snabbt :) Nu kommer bilderna från mitt, Tildas, Mejrams och Amber mys idag!


Hahaha, min söta häst


Haha, tycker bilderna blev helt okej :) vad tycker ni? Mer sådanna här bilder? Och jaa, jag ska ta tag i detta tjat med videor xD har dock ingen bra kamera att spela in med. Får se vad jag fixar!
Men dagen är inte slut ännu! Snart får ni upptäcka vad Amber lyckades med idag.... x)

Peace Kim

Upptäckt på träningen i torsdes

Klämmer till med ett snabbt inlägg innan jag äntligen kör till stallet, för jag har ju inte berättat om träningen i Torsdes! Den gick sådär, kan jag säga. Vi gjorde en liten "upptäckt" om Amber att hon lägger sin tyngd på min högerarm och det gör att hon hoppar lite snett. Så vi övade på mycket hinder i vänstergaloppen och att jag skulle ha henne lite ektra vänsterställd så hon var tvungen att hålla upp sig själv. Och i börjar klarade hon inte ett enda hinder i det varvet. Men i slutet hoppade vi det hindret vi haft problem med (ett kort plank som stod snett i mitten av ridhuset) tre gånger i rad utan att riva och jag ÄLSKAR den känslan jag och Amber får till ibland i hoppningen. När hon lyssnar 100% på mig och hoppar som en katt, för satan vad hon kan hoppa upp sig när hon vill :) Fina, fins häst!
Men seriöst, nu sticker jag till stallet. Hehe ;D

Peace Kim

Solen skiner och humören är på topp!

Heej!
Idag kommer det bli grym uppdatering! Ska dock till stallet först så då kommer det ju inte bli så bra. Om jag inte tar med datan O.o Hehe, måste jag göra någon dag! ;D Spotify i stallet (y)
Men idag ska jag rida henne lite i padocken med bommar så hon är mjuk och fin imån till tävlingen. Red ut igår klockan åtta på morgonen för att hinna med stallet innan skolan, började kvar över 12, så var där tidigt för att ha extra tid :) Det var jätte mysigt och Amber ÄLSKAR att springa runt i skogen. Haha, jag med OFC men undrar inte om hon tycker det är ännu roligare för hon blir riktigt pigg, kan knappast skritta ibland. Och det är illa för Amber som i vanliga fall skrittar i slow motion.
Men sen ska jag och Tilda att vi skulle rida ut lite efter padocken och ta lite fina bilder :) Får se vad vi hittar på! Har ni några exempel på bilder som ni skulle vilja se?


Vi höres sen!

Peace Kim

Träning på Tirap imån!

Irdningen idag gick bra :) Blev att mjuka upp henne på sidorna lite med bommar sen hoppade vi lite. Blir dubbel hoppning för imån ska jag träna för Monica också. Har inte gjort det på två veckor nu. Men hon kändes fin idag så det ska väll inte vara några problem. Imån kommer det bli mycket "tänk först hoppa sen" grejer kan jag tänka mig för Amber blir alltid så jäklar pigg när hon inte fått hoppa på ett tag xD Som idag, kunde knappt hålla henne och hon höll nästan på att gå omkull i kurvorna x) Men nu har i alla fall Börje vattnat där inne så det inte dammar så fort man har ridit ett varv (y) Så underlaget är okej men lite för litet att hoppa i. Men imån får hon hoppa av sig. Hoppas bara hon går bra, blir så jäklar nervös när Amber inte går bra träningen innan en tävling x) Vet btw vad Amber ska ha på sig om tävlingen på söndag nu :D Jag och Tilda bytar Lami-cell schabrak så jag får hennes vinröda och hon får mitt blåa som jag hade förra L:D n remember? :) Ett schabrak som jag faktiskt fick av henne i julklapp för något år sedan ;) Älskar det! Tycker dom har super passform! Men vad tror ni? Kommer Amber bli fin i vinrött? :) Hon ska ha sina vita benskydd för första gången då också :D Är en vit "remsa" på det schabraket jag ska låna så det komemr ju matcha fin fint! Är riktigt nöjd i alla fall! Men jag lägger ut outfit bild på lördag!

Peace Kim


Ambers hopp schema

Okej, för att göra det lite klara dethär med hur många gånger jag hoppar Amber i veckan. EN gång i veckan hoppar jag lite högre med henne, alltså 1-1.10 och det är oftast på torsdagar när jag tränar för monica. Sen hoppar jag själv hemma ca 2 gånger i veckan och då är det runt 80-90, inte högt med andra ord och då är det övningar som får henne att hoppa rundare och bättre. Då har jag cokså stor del dressyr av ridturen. Inte något som sliter på henne med andra ord. Och hon har fullt 7 nu, och är alltså inte 5 som Julia hade missförståt mig skrev. Enligt många tränare ska man alltid ha med minst lite bommar VARJE DAG för att utbilda en unghäst till en bra hopphäst. Och jag har ofta med bommar för att Amber ska bli noga med var hon sätter fötterna då och ofta tycker det är lite för kul att hoppa nuförtiden och blir lite hög i form och ökar lite för mycket, men nu när jag har bommar så pass ofta har hon lugnat ner sig jätte mycket.

Finns säkert ni som anser att jag gör fel, men Amber mår som en prinsessa och jag skulle aldrig göra något som jag anser skulle slita på henne. Och med hoppning menar jag allt från bommar till högre hinder. Och jag har alltså ingen fast schema med henne. Men det är så jag försöker bygga upp det. Nu har hon knappt hoppat något på två veckor för jag har jobbat mest på att få henne att gå i låg form i skritt och bättre övergångar. Hoppas ni slipper missförstå mig mer, suger verkligen på att förklara saker x)Peace Kim


Paus, atm

Har tagit en liten paus från bloggandet, som ni kanske har märkt. har tagit paus från datan över huvud taget. Har otroligt mycket i skolan och behöver verkligen ta itu med det så bloggen får bli lidande. Men snart kommer jag ta tag i det igen :) Det är absolut inte så att jag har tröttnat jag har bara fullt upp! Kommer snart att vara back on track! Hoppas inte ni ger upp hoppet om mig iaf! Ska till stallet vid 11 idag, åkte inte till skolan då jag behövde sova ut lite (eller ja, för mig är 9 sova ut sen vaknar jag i alla fall) och plugga. Så nu har jag suttit och påbörjat en del arbeten som bara ska finputsas lite. Tar med kameran till stallet, ska prova ett ny grej till kameran som nog kommer göra att bilderna blir klarare där inne i ridhuset. Ska rida över lie bommar och få henne att hoppa upp sig idag, tävling på söndag ju :) Spännande!! På lördag kommer det nog dyka upp lite vad jag jag har tänkt ha på henne. Men nu får jag återgå till pluggandet och äta frukost.

Bomba gärna på med frågor och tankar så jag får lite insperation till att börja tidigare med bloggandet ;)


Älskar denna bilden på pärlan och mig, får så go känsla av den :)

Peace Kim


Dagarna rullar på!

Ojoj, här har det varit dött nu ett tag. Men jag trodde verkligen att min andra data skulle fungera i förrgår men den bara hängde sig så fort jag fick upp internet rutan... Så det blev inget inlägg. Men jag han gå igenom bilderna på den! Och det finns många gamla goingar där ;) Måste skaffa ett USB minne så jag kan få över dom till dena och visa för er :)
Men igår blev det inget bloggande då jag inte kände för det helt enkelt. Och hade ändå inget spec att skriva om. Inte för att jag ahr dte nu heller men iaf, hehe! Nae men igår hoppade jag litegrann, mest övningar för att få henne att lyssna bättre på mig. Gjorde dom på det vanliga tredelade då det gick inte så jätte bra x) Men jag fick henne att stanna innan nästa hinder som var 7 meter bakom det andra (y) Det är alltid något.
Så idag ska jag ta hand om Mejram också, får se om jag rider henne. För Tilda har nog inget emot det om jag har rätt? :)
Men får som sagt se för hade tänkt att jag skulle hinna med mer än stallet idag. Ska bland annat övningsköra om lite mindre än två timmar och fika med Beckis!
Men vi får se om jag hör av mig sen.

Peace Kim

RSS 2.0